
Ένα γλυκάκι, πολύ εύκολο και πολύ εντυπωσιακό
Υλικά :
για την κρέμα :
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
200 γρ. γάλα
1 βανίλια
διάφορα μπισκότα και γκοφρέτες
200 γρ. σαντιγί
για τη βάση :
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. πραλίνα
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση :
για την κρέμα :
Χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το γάλα στο μίξερ. Προσθέτουμε τα μπισκότα και τις γκοφρέτες. Με μια μαρίζ, ανακατεύουμε την κρέμα με την σαντιγί. Παίρνουμε ατομικά φορμάκια, τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ( για εύκολο ξεφορμάρισμα ) και τοποθετούμε την κρέμα ώστε να καλύψει τα 2/3 από το φορμάκι. Παγώνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
για τη βάση :
Ζεσταίνουμε την πραλίνα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο φορμάκι και αφήνουμε να παγώσει για άλλη μια ώρα.
* Αν το σερβίρουμε αρκετές ώρες αργότερα και είναι πολύ παγωμένο, το αφήνουμε να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στο φορμάκι του. Το τουμπάρουμε σ' ένα πιάτο και αφαιρούμε την μεμβράνη και το φορμάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου