Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παγωτό με λεβάντα και μέλι










Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη συνταγή για παγωτό που υπάρχει. Την έκανε φανατικά η γιαγιά μου, μετά η μητέρα μου και είναι η μόνη συνταγή για παγωτό που κάνω και εγώ, εδώ και χρόνια .

Υλικά :

1 εβαπορέ πλήρες
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη
λίγη λεβάντα φρέσκια
2 κουταλιές μέλι


Εκτέλεση :

Από την προηγούμενη μέρα, ζεσταίνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων, το γάλα, τη λεβάντα και το μέλι. Κλείνουμε το δοχείο με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε όλο το βράδυ για να βγάλει η λεβάντα τα αρώματα της. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε την λεβάντα από το γάλα, το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τη σαντιγύ σε σκόνη και το χτυπάμε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα σκεύος και το παγώνουμε για αρκετές ώρες στην κατάψυξη.

1 σχόλιο: