Ένα υπέροχο πιάτο, που το κουνουπίδι είναι πολύ καλά κρυμμένο, ειδικά για τα παιδιά που δεν το τρώνε.
Υλικά :
1 κουνουπίδι
1 πακέτο ριγκατόνι
1 χούφτα τυρί κίτρινο τριμμένο
1 κρέμα γάλακτος
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι βασιλικό
1 κουταλάκι δενδρολίβανο
1 κουταλάκι φασκόμηλο
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 20'. Βράζουμε και τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό για 10'. Πριν σουρώσουμε τα ριγκατόνι, κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό τους, στην άκρη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και τοποθετούμε το κουνουπίδι μέσα. Το λιώνουμε ελαφρά μ' ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα ριγκατόνι στο πυρεξ και τα ανακατεύουμε με το κουνουπίδι. Σ'ενα μπολ, ανακατεύουμε το νερό από τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το κουνουπίδι. Στο multi, βάζουμε την φρυγανιά, τα μυρωδικά,πιπέρι, σκόρδο και λάδι και το χτυπάμε. Απλώνουμε το το μείγμα πάνω από τα ριγκατόνι. Ψήνουμε στον φούρνο για 30', στους 180 βαθμούς.
* Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τα λιπαρά από τη συνταγή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με 200 γρ. εβαπορέ ανακατεμένο με 2 κουταλιές corn flour.
ΤΟ έδεσμα!!...και με κουνουπιδάκι...και με μακαρόνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή