Μια ελαφριά εκδοχή της κλασσικής panacotta, πολύ αρωματική με λιγότερα λιπαρά και διατηρεί τη βελούδινη υφή του γνωστού ιταλικού γλυκού.
Υλικά:
400 γρ. γάλα καρύδας
400 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
100 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
1 κούπα τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το γάλα και τη ζάχαρη.
Παράλληλα, φουσκώνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ κρύο νερό.
Όταν το μίγμα ζεσταθεί (όχι βράσει), διαλύουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε για 10' να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι και ομογενοποιούμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και την τριμμένη καρύδα.
Καλύπτουμε ένα μπολ με διάφανη μεμβράνη (για εύκολο ξεφορμάρισμα) και τοποθετούμε την panacotta.
Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με λευκή τρούφα.
* Συνδυάζεται υπέροχα με σάλτσα mango:
Υλικά παρασκευής:
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 mango κομμένο σε κύβους
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το mango. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10'. Αφού κρυώσει περιχύνουμε την panacotta.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου