Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σαρλότ με φράουλα













Υλικά :

1 πακέτο σαβαγιάρ
200 γρ.ζάχαρη
100 γρ. νερό
3 μεγάλες κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
200 γρ. σαντιγύ
1 γιαούρτι πλήρες
200 γρ.σοκολάτα λευκή λιωμένη
λίγες φράουλες για διακόσμηση

Εκτέλεση :

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για να γίνουν σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε μια μικρή σαμπανιέρα ή ένα μεγάλο κεσέ από γιαούρτι για να στήσουμε τη σαρλότ. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και βάζουμε 2-3 στον πάτο της σαμπανιέρας. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο.

για την κρέμα :

Ανακατεύουμε ελαφρά την σαντιγύ, τη σοκολάτα και το γιαούρτι. Βάζουμε το μισό μείγμα στη σαμπανιέρα, από πάνω την μαρμελάδα φράουλα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Κλείνουμε τη σαρλότ με σαβαγιάρ. Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Ξεφορμάρισμα :

Ξεκολλάμε μ'ένα μαχαίρι τη σαρλότ από τα τοιχώματα της σαμπανιέρας και την τουμπάρουμε. Αν έχει περισσέψει κρέμα, την περιχύνουμε από πάνω και διακοσμούμε με τις φράουλες

1 σχόλιο: