Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Cheesecake με κρέμα λεμόνι











Ένα υπέροχο και εναλλακτικό cheesecake, πολύ δροσερό και ελαφρύ, χωρίς αυγά.

 Υλικά :

για τη βάση :

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
150 γρ. βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι

για την κρέμα τυριού :

300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ανθότυρο
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού

για την κρέμα λεμόνι :

200 γρ. φυσικό χυμό λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση :

για τη βάση :  
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε ελαφρά να ανακατευτούν τα υλικά. Στρώνουμε το μείγμα σ' ένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

για την κρέμα τυριού:
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (όχι στο μίξερ). Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και την αφήνουμε για 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει.

για την κρέμα λεμόνι :  
Σ'ενα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν τα μείγμα κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Όταν παγώσει το cheesecake, το περιχύνουμε με την κρέμα λεμόνι και το αφήνουμε άλλη μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει.



1 σχόλιο: