Μια φανταστική συνταγή με κανελόνια, συνδυασμένη με κρέμα κολοκύθας.
Υλικά :
1 συσκευασία κανελόνια
1 κολοκύθα μεσαίου μεγέθους κομμένη σε κύβους
100 γρ. φέτα
1 εβαπορέ
50 γρ. αλεύρι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 ποτήρι λευκό κρασί
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
λίγο κύμινο
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε την κολοκύθα. Σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί.Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 20'. Όταν βράσει η κολοκύθα,την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την πολτοποιούμε στο μίξερ. Προσθέτουμε κύμινο,αλάτι και πιπέρι και την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε το μείγμα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την κολοκύθα και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπολ ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε τον κύβο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ποτήρι κρασί και το αλεύρι και περιχύνουμε τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου