Αυτή την υπέροχη σούπα την δοκίμασα στο σπίτι της φίλης μου της Κλεοπάτρας και ήταν εξαιρετική. Σας την συστήνω με μερικές διακριτικές παραλλαγές, που έκανα όταν την έφτιαξα.
Υλικά :
6 πράσα σε ροδέλες
1/2 κιλό κιμά
2 κύβους βοδινό
1 λίτρο νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 γρ. φέτα
100 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 5'. Προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε για άλλα 5'. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τους 2 κύβους και το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε για 30'. Στο multi, χτυπάμε το αλεύρι, τη φέτα, το τυρί κρέμα και το εβαπορέ, μέχρι να γίνουν κρέμα. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της στο μείγμα του multi για να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου